~*~ Eling ~*~

ojo dumeh wis dadi wong duwur | banjur lali karo sing ning Duwur #eling
ojo dumeh wis dadi wong sing misuwur | banjur lali karo sing Kuoso Ngatur #eling
Urip mung sepisan | podo nuturi supoyo iso sing temenan #eling
yen nuruti kahanan | ojo lali aturane sang "Pangeran" #eling

andap asor marang menungso liyo  | sinau bareng manembah sing Kuoso #eling
ojo dumeh kuat tuku opo-opo sing dikarepno | banjur ngenyek wong liyo #eling
ono sing kondo, ajine rogo soko busono | ajine ati soko lati #eling
sinau dumateng wong sing pinter | ojo sing keblinger #eling

ojo dumeh wis dadi wong gede | banjur lelakon sakarepe dewe #eling
ojo dumeh wis duwe kepinteran | banjur nyepeleke leliyan #eling
ojo dumeh wis duwe kuoso | banjur lali karo sing maha Kuoso #eling
ojo dumeh wis dadi pejabat | banjur lali karo rakyat #eling

ojo dumeh wis duwe koyo | banjur ngedeleng wong liyo sebelah moto #eling
ojo dumeh wis duwe montor loro | banjur lali karo tonggo teparo #eling
ojo seneng tumindak sing olo | urip ora mung ning dunyo #eling
ono sing kondo sak duwure langit, isieh ono langit. ojo dumeh.. #eling

tetulung marang pepodo menungso | golek berkahe sing Maha Kuwoso #eling
nyuwun ngapuro ingkang katah  | menawi maos boso jowo mboten betah


#maaf tidak melayani roaming nasional mapun internasional

Komentar

  1. wong kang eling insyaallah selamet ndunyo lan akhirat

    BalasHapus
  2. Iyo Le... sing Eling karo Alloh Subahanahuwata'ala... Wis ora bakal ono roaming

    BalasHapus
    Balasan
    1. injih Mak.. in sya Alloh

      satu frekuensi mak yoo ga roaming

      Hapus
    2. Bun tolong translite ke bahasa jerman....

      Hapus
    3. Bisa nya ke bahasa francis

      Hapus
  3. Sampean manteb dadi dalang Cak. Hihiiii.
    Tapi dalang gak tau Roming lo..

    BalasHapus
    Balasan
    1. hehe.. iso2 wae cak jaswan iki

      Hapus
  4. Sak bejo2ne wong,tetep bejo wong kang eling lan waspodo

    BalasHapus
    Balasan
    1. injih om... eling lan waspodo iku geh kabegjan hehe

      Hapus
  5. bingung mo komen apa...
    kamus mana kamus...

    BalasHapus
  6. Harus kursus sama Mas Topics nih.. wkwkw

    BalasHapus
  7. Balasan
    1. Suruh ngartiin suaminya Teh hehe

      Hapus
  8. translatenya mana mas... ngga semua katanya saya mengerti

    BalasHapus
    Balasan
    1. Aku ngerti eling-nya aja. Hehe

      Hapus
    2. Wah udah bagus tuh hihihi

      Hapus
  9. wkwkwk, gk ngerti pak,

    ijin presensi aja, haha

    BalasHapus
    Balasan
    1. Wah bahasa hacker mas hehe

      Hapus
    2. haha, bukan bahasa hacker pak,

      wong jowo tapi ra ngerti jowo, yo nggeh kulo niki pak, hehe

      Hapus
    3. Wah perlu kursus ke simbah nya ini mas

      Hapus
  10. mangut2, seolah tau, pdhal blank *smile

    BalasHapus
  11. Dengar "Ojo Dumeh" koq ingetnya ke iklan KWnya Jokowi siih. :D
    Iyyaa, eling karo sing gawe urip. Eling karo tetangga, saudara. . :)

    BalasHapus
    Balasan
    1. Ojo dume mbak yu.. Hehe

      Eling eling

      Hapus
  12. Mari moco kitab opo mas?

    Lelakon e urip ojo sembrono, tepo seliro marang liyo #OraEling

    BalasHapus
  13. amazing super sekali
    #sebenarnyatidakngerti

    BalasHapus
  14. Mboten roaming tapi mumet Mas :)

    BalasHapus
    Balasan
    1. Wah lumayan ga roaming yoo hehe

      Hapus
  15. waduh ?? pie iki, ora ngerti hehe
    ikut nyimak aja deh mas :D

    BalasHapus
    Balasan
    1. Waduh piye iki kok ora ngerti Xixixi

      Hapus
  16. ojo dumeeeh..
    urip ning sepisan

    yaap. berasa nonton wayang duuh.. aku ngerti-ngerti sedikit tapi ngga ngerti perkataa maas. tetap saja sedikit roaming.

    BalasHapus
    Balasan
    1. aku sudah menerjemahkannya dengan apik yeh mas. dapet traktiran mie rebuss

      Hapus
    2. Iyaa apik...
      *tetep aq yang ditraktir

      Hapus
  17. perasaan ini udah pernah deh...
    apa judulnya aja yang sama tapi isinya beda gitu ya..
    ga inget isinya abisnya ga ada subtitelnya

    BalasHapus
    Balasan
    1. Podo wae.. Coba translete fufufu

      Hapus
    2. oh iya bener...podo wae yo, ono terjemahane rupane..

      Hapus
  18. waduh pie iki, ora mudeng mas. Tapi kulo yakin, iki apik maksudne :)

    BalasHapus
  19. parigan boso jowo yo le, iso pisan koncoku iki nulis sing koyo ngene. koyo sunan jaman biyen, nyebarke agomo nganggo seni. manteb le garapane...

    BalasHapus
  20. *brb google translate* hiksssss

    BalasHapus
  21. Eling iku akeh,,,,,,, sing eling sing waras Kang.

    Salam,

    BalasHapus
    Balasan
    1. Injih om mugi2 klebet tiyang ingkang waras

      Hapus
  22. wong yen wis dek duwur biasane lali.......

    BalasHapus
    Balasan
    1. Mulane iki latihan ojo sampe lali hehe..

      Hapus
  23. Blogwalking :)
    Salam kenal :)
    Wah ini kalau orang luar jawa atau luar Indonesia yg baca bisa geleng-geleng :)
    Setuju mas, kita di dunia ini cuma numpang alias ngontrak. Semuanya juga serba diberi sama Gusti Pangeran
    Gak boleh sombong atau merasa yang paling sesuatu semuanya cuma titipan. Bukan cuma harta dan keluarga yang cuma titipan, tapi akal dan nyawapun cuma titipan

    BalasHapus
    Balasan
    1. Ya.. Semoga kita bisa merawat titipan ini aamiin

      Hapus
  24. waduh.. ojo ngertos..
    blogwalking aja deh :)

    BalasHapus

Posting Komentar

Postingan Populer